Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и други представители на партията демонстрираха

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и други представители на партията демонстрираха
Коментари Харесай

ГЕРБ: С машините може да се гласува по два пъти за Радев

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и други представители на партията демонстрираха пред публицисти по какъв начин, по думите им, на вота тази неделя ще бъде осъществена операция на изборния развой посредством машините с единствената цел актуалният президент Румен Радев да си обезпечи втори мандат. 

Заместник-председателят на партията Томислав Дончев стартира с това, че трети ден питат какво вършат тези спомагателни 228 машини, които не са предопределени за изборния ден. По думите му всички институции дават разнообразни отзиви по тази тематика и вместо да се обединят с ясно мнение, те се карат на ГЕРБ, че задават въпроси.

" Машините не са сертифицирани, а на нас ни се карат за какво задаваме въпроси. В ролята на жители ние имаме основанието да питаме, а когато няма отговори, няма доверие в изборния развой. Днес ще зададем още въпроси – има ли пропуск в разпоредбите за гласоподаване, който разрешава на жителите да гласоподават повече от един път. Отговорът е, че има. Оказва се, че ЦИК делегира активността си на няколко индивида, които никой не ги знае кои са ", сподели още Томислав Дончев за няколкото софтуерни техници, които ще се занимават с поддръжката на софтуера на машините.

Жечо Станков от ГЕРБ демонстрира пред медиите образно по какъв начин при гласоподаване с машина един човек, в случай че изиска, може да гласоподава повече от един път.

Така например, в случай че в началото не е дал своя вот за парламент, а единствено за президент и по-късно изиска да гласоподава за народни представители, при втория опит може да гласоподава още веднъж за президентските избори и по този начин най-после да има три квитанции – две за президентските избори и една за парламентарните.

Борисов и Станков демонстрираха също по този начин, че симулационните машини не демонстрират номера на ГЕРБ в бюлетината, както и номера на преференцията. Бившият министър председател се възмути, че от ЦИК лъжат, че са дали машини за образование, откакто представителите на ГЕРБ не могат да обучат своите симпатизанти, тъй като техният номер го няма в бюлетината.

Тома Биков направи разкрития и за работещите в ЦИК, които ще се занимават със софтуера. Това са четирима специалисти Александър Кирков, специалист, консултант в ЦИК, занимава се с ключа на софтуера, както и Пламен Желязков и Тодор Цолов. Кирков отива в ЦИК на 2000 лв. заплата, откакто е работил за над 10 000 в IT компания. Интересното е, че същото прави и брат му, който се мести на държавна работа и се занимава със узаконяването на ключа.

Пламен Желязков пък съучастник на Атанас Шарков, който е консултант на Стефан Янев, бил е консултант и на Асен Василев.

Тодор Цолов също, необичайно за какво, напуща позицията си в IT компания, където взима доста над 10 000 лв., с цел да пристигна и да работи в ЦИК за 2000 лв. заплата.

" Днес слушах Христо Иванов, който сподели, че ГЕРБ водят кръстоносен поход против машинното гласоподаване. Той очевидно е не запомнил, че кръстоносците, откъдето са тръгнали, от дълго време са не запомнили за машинното гласоподаване. Този стожер на демокрацията ни се кара, че задаваме въпроси. Знаел, че тези 228 машини били в камион. Ние ходихме да молим да ни кажат дали са там, а той знаел, че към този момент са в камион. Няма значение тези машини къде са, те са в куфари, безусловно същите, като тези, които са сертифицирани. И ние задаваме въпроса за какво тези машини са там, в държавния склад при сертифицираните машини. Тези четиримата може да са най-хубавите софтуерни експерти, макар че ние имаме също изключителни IT експерти. Как тези са създали по този начин, че единият брат, като го напише кода, другият, като го ревизира, да каже, че е верен ", разяснява някогашният министър председател.

" Защо толкоз ги е боязън да преброят разписките? ", попита той и даде за образец, че суматохата, обвързвана с контролното преброяване на разписката идва оттова, че ще заловен цялата скица с пипането на софтуера или гласуването по два пъти за президентските избори.

Бившият министър председател изиска при четиримата софтуерни експерти да има и представител на ГЕРБ, който да ги следи в ръцете какво вършат и добави, че просто желае да се преброят разписките.

" Всеки естествен човек би си задал въпроса какво вършат непознати машини при нашите подготвени за изборите машинки. Изведнъж те ни се чудят за какво питаме. Добре де, ще прехвърлите по този начин или другояче гласовете. Но какво ще вършиме с вашите социологически организации?! Аз не се интересувам. Няма значение дали ще имаме 60 или 80 депутати. Направете обаче по този начин, че да имаме почтени избори ", прикани някогашният министър председател и напомни по какъв начин 99,2% от последните избори за народни представители са преброени за ден, а останалите 0,8% са броени няколко дни и най-после тъкмо с тези проценти ГЕРБ са победени.

,,Юридическите въпроси касаят единствено ГЕРБ. Радев и неговите представители не ги визира, те не се интересуват от закона и Конституцията. Имам си правила, виждам си ГЕРБ и не се занимавам с другите партии. Борим се за почтени избори, само че виждате какво става. Ако не стане, хората ще го схванат по сложния метод. С тези задължения ще влезем в процедура на свръхдефицит. Използваме тези 2-3 дни до изборите, с цел да помолим ЦИК и другите да ни убедят, че изборите са честни``, добави Бойко Борисов. 

Той направи коментар и по тематиката с банката, която по думите на съперниците му той има.

" Те споделят, че банката, която владея, е следствена загадка. Интересното е, че да излезеш и да кажеш, че парите излизат от една банка, благосъстоятелност на Борисов, не е следствена загадка. Адвокатът е на лов в чужбина, на следващия ден ще си пристигна и ще го заведа ", отговори той на въпрос дали ще заведе дело против Бойко Рашков за изказванията, че е притежател на банка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР